joi, 13 martie 2014

Un pamant nou



Tocmai am terminat de citit cartea lui Eckhart Tolle - "Un pamânt nou", o carte despre Viață, cum să te eliberezi de ego, cum să-ți descoperi scopul interior și ... altele. Mai jos am extras câteva idei, poate te vor face curios să citești cartea. 



  • Când veti înceta sa acoperiți lumea cu cuvinte și etichete, viața se va îmbogăți cu un sentiment al miraculosului care s-a pierdut cu mult timp în urmă, atunci când umanitatea, în loc să se folosească de gândire, s-a lasat posedată de ea.... Cuvintele reduc realitatea la ceva ce poate fi cuprins de mintea noastră, iar aceasta nu poate curpinde prea mult. 
  • Incercarea de a ierta nu dă rezultate. Iertarea apare de la sine. Nu lua lucrurile personal; nimeni nu face rău, ci egoul celuilalt. Compasiunea răsare atunci când conștientizezi că toți suferă de aceeași boală a minții. 
  • Egoul nu știe că sursa întregii energii se află în voi înșivă, asa că o caută în exterior. (în lucruri și evenimente)
  • Ceea ce vei întâlni odată ajuns la destinație depinde de calitatea pasului luat acum. Ceea ce are să vă ofere viitorul depinde de starea de conștiință pe care o ai acum. 
  • Poti pierde doar ceea ce ai, nu ceea ce esti! 
  • Nu neapărat ceea ce spui sau crezi că are importantă pentru tine este într-adevăr ceea ce contează, ci ceea ce acțiunile și reacțiile tale relevă ca fiind important și serios pentru tine
  • Doar dacă opui rezistență față de ce se întâmplă ești la mila evenimentelor, iar fericirea sau nefericirea îți vor fi determinate de mersul lucrurilor
Așa că alege să fii fericit, contează cum te simți, restul vor trece, iar peste 10 ani nu vor mai conta prea mult! 

3 comentarii:

  1. O parte adevarat, o parte nu. Iertarea n-apare de la sine! Sub nici o forma. Iertarea este o decizie. Daca te referi ca apare ca circumstanta a timpului sau a altor situatii, te inseli. Vrei sa mananci, mananca, Vrei sa ierti, iarta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate Ionut,ca iertarea nu apare de la sine, dar as completa cu: "daca vrei sa fii iertat, iarta".

    RăspundețiȘtergere