marți, 18 februarie 2014

7 idei pentru o mentalitate prospera

Anul trecut am postat un articol despre Randy Gage și acum vreau să-ți împărtășesc 7 idei esențiale pentru a crea o mentalitate pentru prosperitate. Randy spune: ”mintea e ca o grădină, fie că plantezi ceva și o îngrijești, fie că lași să crească buruienile, ceva tot va crește”. Așa că ai grijă ce va crește în mintea ta.
gradina, Fuji, flori, mentalitate, dezvoltare personala, viziune, visuri


1. Recunoaște și înlătură mentalitatea de victimizare și îndreptățire
Încetează să te mai gândești la toate lucrurile rele care ți se întămplă și să cauți vinovați. Singurul vinovat ești tu, pentru că tu atragi lucrurile bune sau rele în viața ta.

2. Recunoaște și respinge mentalitate de gelozie și invidie
Cu ce te va ajuta dacă ești gelos și invidios pe bogăția celui de langă tine? Invidia pe succesul altuia se bazează pe frică, iar propria prosperitate îți poate fi blocată.  Nu te concentra pe ce are celălalt, ci pe ce trebuie să faci ca să ai ceea ce îți dorești.

3.   Înțelege natura infinită a prosperității
Toate sunt infinite: banii, iubirea, bucuria, îmbrățișările, sănătatea fizică și mentală. Nu trebuie să te mulțumești doar cu una dintre acestea. 

4. Construiește-ți cercul sacru de persoane care îți alimentează și susține binele superior
Intră în contact cu persoane din domeniul în care vrei să excelezi și cere-le ajutorul/ părerea,  poți contacta pe oricine prin intermediul internetului. Încearcă să eviți discuțiile negative, axate pe probleme și bârfele – nu sunt constructive.

5. Caută medii caracterizate de abundență și redu timpul petrecut în cele cu lipsuri
Dacă vrei să-ți formezi cercul sacru încearcă să participi la conferințe și seminarii culturale, pe domenii care te interesează și intră în contact cu persoane care te pot inspira. În schimb, dacă petreci mult timp în baruri/cluburi, consumând alcool asta nu te va ajuta să ajungi la succes.

6.  Practică zilnic un program de dezvoltare personală
Folosește-ți timpul liber pentru a citi articole sau cărți de dezvoltare personală pentru a-ți schimba gândirea. Cu o simplă cautare pe Google vei găsi o mulțime de site-uri și bloguri.

7. Cunoaște nu numai starea de care te îndepărtezi, ci și pe aceea spre care te înaintezi

Super! Ai luat decizia să schimbi ceva în viața ta, dar trebuie să vizualizezi starea, comportamentul pe care vrei să-l dobândești. Vizualizarea e un pas important: fă-ti un caiet de visuri sau o planșă și pune multe poze cu ceea ce îți dorești. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu