marți, 1 octombrie 2013

Indeplineste-ti visele

In timp ce majoritatea oamenilor se chinuie sa castige pentru a supravietui, un numar mai mic au sansa de partea lor. In loc sa castige pentru a trai, grupul mai mic este ocupat sa construiasca si sa se bucure de avere. Totul pare sa functioneze in favoarea lor. Iar grupul majoritar sta, intrebandu-se de ce viata este nedreapta, complicata. Care este diferenta majora dintre aceste  grupuri?
In ciuda factorilor care ne afecteaza viata – ca tipul de parinti pe care-i avem, scoala la cere mergem, in ce parte a tarii locuim – nici unul nu are potential mai mare de a ne afecta viata ca abilitatea de a visa.

Visele sunt proiectia a tipului de viata pe care am vrea sa-l avem. Visele te pot motiva. Visele te pot face sa depasesti obstacolele. Cand le permiti sa te traga, dai drumul unei forte creatoare care poate inlatura orice obstacol din calea ta. Ca sa elibereze aceasta putere, visele tale trebuia sa fie bine definite. Un viitor in ceata are putina putere. Visele bine definite nu sunt neclare. Dorintele sunt neclare. Ca sa-ti indeplinesti visele, ca planurile tale de viitor sa te aduca in fata, visele tale trebuie sa fie pline de viata.
Daca ai urcat vreodata pe un varf din Muntii Rocky (Stancosi), cu siguranta te-ai gandit la asta: cum s-au descurcat cei care au intemeiat aceasta tara? Cum au ajuns de pe coasta de Est pe cea de Vest? Sa cari proviziile pentru o zi, e indeajuns de greu. Poti sa-ti imaginezi transporti bunurile pe care le detii… kilometru dupa kilometru, zi dupa zi, luna dupa luna? Acei oameni aveau vise mari. Aveau ambitie. Nu s-au concentrat pe dificultatea de a urca muntele.
In mintiile lor, ei se aflau deja pe cealalta parte – corpurile lor inca nu ii dusesera acolo. In ciuda durerilor si a greutatilor, a nasterilor si mortilor de pe drum, cei care au ajuns de partea cealalta au avut o singura viziune: sa ajunga pe taramul unde soarele straluceste mereu si a bunastarii extraordinare. Sa inceapa din nou unde totul si orice este posibil. Visele lor au fost mai puternice decat obstacolele intalnite in cale. 
Trebuie sa fii un visator. Trebuie sa-ti vizualizezi viitorul. Trebuie sa vezi California in timp ce urci muntele. Trebuie sa vezi linia finala in timp ce fugi. Trebuie sa auzi incurajarile in timpul unui proect important. Si trebuie sa fii dispus sa treci prin situatii incomode pana sa ajungi sa te simti confortabil. Pentru ca asa iti realizezi visele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu